Innehåller annonslänkar
Vad hör väl påsken till om inte sött saker och godis. Så varför inte blanda dessa två.
Chocolate chipcookies med påskägg (12-16 st)
125 g smör
1,5 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl- (180 g)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 krm salt
100 g chokladknappar
100 g chokladägg- färgglada
100g mandelägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Rör smör, farinsocker och strösocker. Blanda i ägget.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Vänd ner chokladknapparna och grovhacka godisäggen. Tillsätt 2/3 av dem
Forma smeten till bollar och lägg dem på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Se till att inte lägga dem för tätt, de flyter ut en del.
Tryck ner resten av godiskrosset i kakbollarna. Grädda mitt i ugnen i ca 10–15 min tills kakorna är gyllene i kanten. Tiden beror på hur stora du gör dem. Låt svalna på plåten innan kakorna läggs på galler och får kallna.