Chocolate chipcookies med påskägg (12-16 st)

Chocolate chipcookies med påskägg

Innehåller annonslänkar

Vad hör väl påsken till om inte sött saker och godis. Så varför inte blanda dessa två.

Påskgodis
Påskgodis
Chocolate chipcookies med påskägg
Chocolate chipcookies med påskägg

Chocolate chipcookies med påskägg (12-16 st)

125 g smör

1,5 dl farinsocker

1 dl strösocker

1 ägg

3 dl vetemjöl- (180 g)

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 krm salt

100 g chokladknappar

100 g chokladägg- färgglada

100g mandelägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Rör smör, farinsocker och strösocker. Blanda i ägget.

 Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Vänd ner chokladknapparna och grovhacka godisäggen.  Tillsätt 2/3 av dem

Forma smeten till bollar och lägg dem på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Se till att inte lägga dem för tätt, de flyter ut en del.

 Tryck ner resten av godiskrosset i kakbollarna. Grädda mitt i ugnen i ca 10–15 min tills kakorna är gyllene i kanten. Tiden beror på hur stora du gör dem. Låt svalna på plåten innan kakorna läggs på galler och får kallna.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar