Innehåller annonslänkar.
Jag ska börja med att säga att jag skäms. det var så länge sedan jag delade med mig av mina lagade maträtter och recept. Men till mitt försvar har min son lagt min dator i beslag. Han pluggar lite teori på den. Ja inte bara hanns fel min ork och energi har inte funnits. Det har varit en turbulent tid på jobbet…. Men nu har det “nog” lagt sig. Det får vi iallafall hoppas på.
Har ni också fått lite semester? Jag har haft en vecka nu. Man hade kunnat önska sig lite bättre väder men skönt att vara ledig i alla fall. Jag började min semester med att köpa en ny ugn. Hmm där rök ju en del av semesterkassan. Jag har ju stört mig på en del recept och gnällt över dem när jag bakat, svurit att tiden för gräddning inte alls stämmer. Nu var det så att det inte alls var fel på tiden utan min ugn. Det fanns nämligen ingen undervärme. Så jag lite glad ändå fick äntligen köpa en ugn med ångfunktion. Något som jag velat ha. Recept på det jag lagar i ånga kommer så småningom. Nu till ett annat recept
Alltså denna maträtt den finns i hur många varianter som helst och det går nog att göra den hur man vill. Undra om man en kan kalla den Marry me chicken??? hur som helst här är en variant till…Denna gången är pastan utbytt mot gnocchi. Och ja den var god denna gången också.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Marry me kyckling gnocchi
4 port gnocchi
700g kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
1 dl soltorkade tomater
1 msk oregano
1 msk basilika
5 dl grädde
1 msk kycklingfond
200 g körsbärstomater
2 dl parmesan
Salt och peppar)
Parmesan och basilika
Gör så här:
Koka gnocchi enligt förpackningen. Strimla kycklingen i munstora bitar, strimla de soltorkade tomaterna. Finhacka schalottenlök och vitlök. Stek kycklingen i olivolja, I med schalottenlök och vitlök, oregano och basilika, soltorkade. Fräs i några minuter. Häll på grädde, fond, parmesan och halverade tomater. Smaka av med salt och peppar. Blanda i den nykokta gnocchin och servera med riven parmesan och lite basilika.


