Igår blev det risotto…..

Jag älskar risotto i alla former och smaker. Så det blev en här igår och igår blev det med sparris och kyckling. Kyckling i air fryern. Efter mycket tankar om eller inte köpa en air fryer så föll jag för en så sagt och gjort för två veckor sen så blev det en. och jag älskar den. kycklingen blir så mör och saftig. och det är bara att krydda med det man vill och skjuts in i air fryern.

Sparris risotto

2 schalottenlök

Olivolja

4dl risotto ris

8 st sparrisar

2 dl vit vin

1 ½ dl vegetarisk eller kyckling buljong

2 ½ dl riven parmesanost

Salt o peppar

Gör så här

Hacka löken fint och stek den i rikligt med olivolja. Den ska inte ta färg utan bara bli genomskinlig. Häll på riset och stek med i 1–3 minuter. skiva sparrisen och blanda i den. spara topparna (koka den mjuka). Häll på vinet koka tills riset absorberat det. Häll på 1/3 del av vinet och låt sjuda häll på mer buljong när det börjar bli tort rör ofta under tiden. Avsluta med att rör i parmesan, salt och peppar. lägg upp på tallrikar och toppa med sparris topparna. Vill man ha den vegetarisk så stoppar här men jag hade även kyckling till.

Kyckling i air fryern

ett Kyckling bröst per person ca (130gr st) jag penslade på olivolja saltade och pepprade. strödde över lite färsk timjan. la in i air fryern 180 grader tid 7 min vände på brösten och körde 7 minuter till

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar