Ja pasta det är ju så gott och så enkelt man kan ju variera i all oändlighet det är faktiskt bara fantasin som hindrar. Man kan ta det man har och vips så är snart maten klar. Pasta är ju även något som de flesta äter så det brukar vara ett säkert kort och eftersom man kan variera den hur som helst så går det ju alltid att komma på något. Man kan ju både göra pastan med fisk, skaldjur. kött eller kyckling. Korv. skinka eller köttfärs. Eller varför inte lagga till en vegetarisk variant.

Men denna pastan ni får ta del av idag är en pasta som Består av spagetti, fläskfilé, champinjon och purjolök.

Fläskfilé pasta

Ingredienser:

4 port spagetti eller valfri pasta

600–700 g fläskfilé

2 msk smör

1 liten purjolök

1 ask champinjoner

½ kruka timjan

1 dl rött vin

3 dl grädde

1 dl crème fraiche

½ msk Kinesisk soja

salt och peppar

parmesan

Gör så här:

Koka pasta enligt förpackningen

Skär köttet i strimlor. Skiva svamp och purjolök. Bryn svamp och purjolöken i smör. Lägg i köttet och stek i 2 min. Tillsätt vinet och koka tills vinet nästan kokat in. Häll i grädden och crème fraiche och soja.

Smaka av med salt och peppar. Blanda i pastan. Lägg upp på tallrikar och riv över parmesan.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar