Innehåller annonslänkar
Så varför inte passa på att baka lite med jordgubbar medans de ännu finns kavar. Denna chokladrulltårta med jordgubbar och färskost är ljuvligt god. Vid servering passa på att lägg till mer jordgubbar och lite vispad grädde så blir den lite extra festlig.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat


Chokladrulltårta med färskost och jordgubbar
4 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 dl kakao
1 msk grädde
Fyllning:
2 dl grädde
200 g färskost
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
150 g jordgubbar
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader
Vispa ägg och socker vit och pösigt med elvisp. Sikta ner de torra ingredienserna och rör försiktigt ner det tillsammans med grädden
Bred ut smeten jämt i en långpanna med bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter
Stjälp upp kakan på bakplåtspapper. Dra bort det papper som kakan gräddats på och låt kalna.
Fyllning: Vispa grädde, färskost, florsocker och vaniljsocker till en kräm. Bred krämen över botten.
Dela jordgubbarna i mindre bitar och fördela över botten rulla ihop. Servera gärna med vispad grädde och mer jordgubbar.


