Fläskfilé i rödlökssås och potatismos med smak av vitlök

Fläskfilé i rödlökssås och potatismos med smak av vitlök

innehåller anonslänkar

Så var det helg igen. Så välbehövligt efter en vecka med massor av övertid. Med ända en behaglig vecka.

Nu ska ni få ett härligt recept på en höstig maträtt. Med massor av rödlök och ett flufigt mos med smak av vitlök. Fläskfilé i rödlökssås och potatismos med smak av vitlök.

Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Fläskfilé i rödlökssås och potatismos med smak av vitlök
Fläskfilé i rödlökssås och potatismos med smak av vitlök

Fläskfilé i rödlökssås och potatismos med smak av vitlök

Mos

900 g potatis

4 vitlöksklyftor

2 dl mjölk

3 msk smör

Salt och peppar

grytan

1 fläskfilé

4-5 st rödlökar

1 msk mjöl

5 dl vatten

2 msk kalvfond

½ kruka timjan

1 dl grädde

Salt och peppar

Gör så här:

Skala och koka potatisen med vitlöksklyftorna.

Putsa och skiva fläskfilén i medaljonger. Salta och peppra dem. Stek dem i smör tills fin färg och lägg dem åt sidan. Strimla rödlöken och lägg ner i pannan. Stek på medelvärme tills den blir mjuk. Pudra över mjölet och häll på vatten, fond och hackad timjan. Sjud i 15 minuter. Häll på grädden och lägg tillbaks fläskfilén. Smaka av med salt och peppar. Sjud 5 minuter.

Häll av vattnet på potatisen och vitlöken, värm smör och mjölk. Häll det över potatisen och vispa till ett flugit mos smaka av med salt och peppar

Fläskfilé i rödlökssås och potatismos med smak av vitlök
Fläskfilé i rödlökssås och potatismos med smak av vitlök

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar