Fläskfilé och Kantarellsås med ädelost

Fläskfilé och Kantarellsås med ädelost

Sista augusti och riktigt fint väder. Så skönt att sommaren fortfarande håller i. Efter morgon promenaden och frukost började de låta väldigt mycket utanför i luften……. det flögs och det flögs med Jas gripen. Det görs ju ibland. Men i dag var det tydligen flygdag med uppvisning här i Trollhättan. Det märkte jag och min son när vi var ute för en stund sen i ett annat ärende. De är verkligen skickliga.

flygdag
flygdag

Tänkte dela med mig ytterligare av lite mat recept. Varför inte ytterligare ett med kantareller så här i kantarell tider. Denna gången blir det en kantarell sås med ädelost som serverades till fläskfile med klyftpotatis.

Fläskfilé och Kantarellsås med ädelost
Fläskfilé och Kantarellsås med ädelost

Fläskfilé och Kantarellsås med ädelost

Ca 600 g fläskfilé

200 g kantareller

1 schalottenlök

 3 dl grädde

2 dl Cream fraiche

1 msk kantarellfond

100 ädelost

Salt och peppar

Smör

Gör så här:

Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor. Stek i smör tills de fått fin färg och är genomstekta. Några minuter på varje sida.

Skala och finhacka löken. Rensa och dela kantarellerna om det behövs. Fräs löken och kantarellerna i smör tills fin färg.

Häll på grädde, Cream fraiche och fond. Blanda i ädelost och låt den koka in. Smaka av med salt och peppar.

Servera med tex klyftpotatis eller ris.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar