Sista augusti och riktigt fint väder. Så skönt att sommaren fortfarande håller i. Efter morgon promenaden och frukost började de låta väldigt mycket utanför i luften……. det flögs och det flögs med Jas gripen. Det görs ju ibland. Men i dag var det tydligen flygdag med uppvisning här i Trollhättan. Det märkte jag och min son när vi var ute för en stund sen i ett annat ärende. De är verkligen skickliga.
Tänkte dela med mig ytterligare av lite mat recept. Varför inte ytterligare ett med kantareller så här i kantarell tider. Denna gången blir det en kantarell sås med ädelost som serverades till fläskfile med klyftpotatis.
Fläskfilé och Kantarellsås med ädelost
Ca 600 g fläskfilé
200 g kantareller
1 schalottenlök
3 dl grädde
2 dl Cream fraiche
1 msk kantarellfond
100 ädelost
Salt och peppar
Smör
Gör så här:
Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor. Stek i smör tills de fått fin färg och är genomstekta. Några minuter på varje sida.
Skala och finhacka löken. Rensa och dela kantarellerna om det behövs. Fräs löken och kantarellerna i smör tills fin färg.
Häll på grädde, Cream fraiche och fond. Blanda i ädelost och låt den koka in. Smaka av med salt och peppar.
Servera med tex klyftpotatis eller ris.