Innehåller annonslänkar
Fredag och ni har kanske som jag har tagit ledigt idag då det är en så kallad klämdag. Solen lyser visserligen med sin frånvaro från den helt gråa himmelen men vad gör det.
Fick precis reda på att idag har jag namnsdag. Jag heter ju Veronica och idag har Veronica och Vera namnsdag. Inte för att jag brukar fira namnsdag men alltid kul när någon grattar och kommer ihåg en. Grattis till alla er som heter Vera och Veronica.
Nu till ett mumsigt recept. Fläskfilé i rosépepparsås
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Fläskfilé i rosépepparsås
600g fläskfilé
250 g champinjoner
1 banan schalottenlök
1 klyfta vitlök
2 dl Cream fraiche
3 dl grädde
2 msk chilisås
1 köttbuljong tärning
0,5 msk soja
1-2 msk rosépeppar
smör
Gör så här:
Skala och finhacka lök.
Skiva fläskfilé och bryn hastigt i omgångar i smör
Salta och peppra.
Ta upp köttet ur pannan och fräs champinjoner några minuter. Tillsätt löken och fräs utan att den tar färg.
Blanda ner Cream fraiche, grädde,
chilisås, soja och pressad vitlök i pannan med lök.
Låt puttra några minuter.
Lägg ner kött och rosépeppar i såsen
och låt allt puttra ca 5 minuter eller tills köttet är klart.
Smaka av med salt och peppar
och strö över lite rosépeppar och timjan
Servera med kokt pressad potatis och ugnsbakade tomater.


