Fläskfilé i rosépepparsås

Fläskfilé i rosépepparsås

Innehåller annonslänkar

Läs och lyssna obegränsat i 2 månader för endast 99 kr

Fredag och ni har kanske som jag har tagit ledigt idag då det är en så kallad klämdag. Solen lyser visserligen med sin frånvaro från den helt gråa himmelen men vad gör det.

Fick precis reda på att idag har jag namnsdag. Jag heter ju Veronica och idag har Veronica och Vera namnsdag. Inte för att jag brukar fira namnsdag men alltid kul när någon grattar och kommer ihåg en. Grattis till alla er som heter Vera och Veronica.

Nu till ett mumsigt recept. Fläskfilé i rosépepparsås

Fläskfilé i rosépepparsås
Fläskfilé i rosépepparsås

Fläskfilé i rosépepparsås

600g fläskfilé

250 g champinjoner

1 banan schalottenlök

1 klyfta vitlök

2 dl Cream fraiche

3 dl grädde

2 msk chilisås

1 köttbuljong tärning

0,5 msk soja

1-2 msk rosépeppar

smör

Gör så här:

Skala och finhacka lök.

Skiva fläskfilé och bryn hastigt i omgångar i smör

Salta och peppra.

Ta upp köttet ur pannan och fräs champinjoner några minuter. Tillsätt löken och fräs utan att den tar färg.

Blanda ner Cream fraiche, grädde,

chilisås, soja och pressad vitlök i pannan med lök.

Låt puttra några minuter.

Lägg ner kött och rosépeppar i såsen

och låt allt puttra ca 5 minuter eller tills köttet är klart.

Smaka av med salt och peppar

och strö över lite rosépeppar och timjan

Servera med kokt pressad potatis och ugnsbakade tomater.

Fläskfilé i rosépepparsås
Fläskfilé i rosépepparsås

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar