Innehåller annonslänkar
Cobbler är en amerikansk frukt paj. Den är som en blandning mellan paj och sockerkaka. Du kan variera med både frukt eller bär helt efter din egen smak. Cobbler är väldigt enkel och lätt att laga. Den serveras med fördel ljummen med en kula vaniljglass.
Här får ni mitt recept på persiko cobbler. Som är helt fantastisk god.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Persiko cobbler
4 persikor
1 msk smör
1 msk ljust muscovdosocker
1 krm vaniljpulver
Smet:
125 g smör
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk bakpulver
1 tsk ny mald kardemumma
1 dl gräddmjölk (1/2 dl mjölk 1/2 dl grädde)
1 ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Klyfta persikorna. Smält smöret i en stekpanna tillsätt muscovadosocker och vaniljpulver rör runt. Lägg i persikorna och blandarunt stek dem lätt på svag värme 2-3 minuter rör då och då.
Smeten: blanda mjöl, socker, bakpulver och kardemumma. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingrarna. Till en smulig deg. Tillsätt gräddmjölken och ägget och blanda till en slät smet. Lägg persikorna i en ugnsform och bred ut smeten över. Grädda i ca 30 minuter tills fin färg. Servera den ljummen med vaniljglass eller ät den som den är.


