Innehåller annonslänkar
En god och härligt smaskig somrig “kaka” eller “paj” är denna galette med persikor och jordgubbar.
Galette kommer från Frankie och är som en paj men man bakar den direkt på en plåt. Man kan fylla med vilken frukt eller bär man vill. jag fyllde med persikor och jordgubbar denna gången.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Galette med persika och jordgubbar
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
150 g smör
1 ägg
3 persikor
250 g jordgubbar
½ dl strösocker
1 ägg till pensling
1 dl flagad mandel
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta snabbt ihop degen. Låt villa i kylskåpet 20 minuter. Dela persikorna i klyftor och skiva jordgubbarna. Kavla ut till en ovalform mellan två bakplåtspapper. Ta bort det övre papperet och fördela persikor och jordgubbarna. Lämna ca 8 cm kant runt om. Vik upp kanten runtom upp mot frukten.
Vispa ägget och pensla kanten. Garnera kanten med flagamandel och strösocker över hela galetten. Sätt in i ugnen 30-40 minuter

