Vad sägs om en härligt seg, mjuk chokladkaka med härligt crunch av pistagenötter. Minna kakor är snart slut. Ingen ide att ens lägga dem i en burk. De gick nästan åt på en gång… Hahaha. Men det går bra att frysa dem också.
Följ mig på Instagram
Chokladkakor med pistagenötter
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
1 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 1/2 dl pistagenötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda mjölet med bakpulvret. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och sikta i kakao och vaniljsocker. Rör i mjölblandningen.
Bre ut smeten på ett smort bakplåtspapper och lägg det i en långpanna, 25 x 35 cm Strö över grovt hackade pistagenötter.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär kakan i rutor, 5 x 5 cm, medan den ännu är varm.