Chokladkakor med pistagenötter

Chokladkakor med pistagenötter

Vad sägs om en härligt seg, mjuk chokladkaka med härligt crunch av pistagenötter. Minna kakor är snart slut. Ingen ide att ens lägga dem i en burk. De gick nästan åt på en gång… Hahaha. Men det går bra att frysa dem också.

Chokladkakor med pistagenötter
Chokladkakor med pistagenötter

Chokladkakor med pistagenötter

100 g rumsvarmt smör

1 ½ dl strösocker

1 ägg

1 ½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

1 1/2 dl pistagenötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

Blanda mjölet med bakpulvret. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och sikta i kakao och vaniljsocker. Rör i mjölblandningen.

Bre ut smeten på ett smort bakplåtspapper och lägg det i en långpanna, 25 x 35 cm Strö över grovt hackade pistagenötter.

Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär kakan i rutor, 5 x 5 cm, medan den ännu är varm.

Chokladkakor med pistagenötter
Chokladkakor med pistagenötter
Chokladkakor med pistagenötter
Chokladkakor med pistagenötter

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar