Snön vräker ner!!!

våren har verkligen kommit bort dax att efterlysa den…men det är som det är går inte att göra något åt.

jag har några fler tips på våfflor iallafall

lunch våfflor

Spenat våffla

100 g smör

3,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 ägg

4 dl standardmjölk (3%)

20 spenatblad, färska

Till servering

2 tomat, väl mogen

1 schalottenlök

2 tsk vitvinsvinäger

3 msk olivolja

1 msk basilika

1 mozzarellaost

0,5 krm svartpeppar, grovmalen

120gr prosciutto

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.

Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägg och mjölk i omgångar och vispa till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret. Skär spenatbladen i fina strimlor och blanda ner

Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smör före första laggen och grädda sedan våfflorna gyllene och frasiga.

.

Skär tomaten i bitar. Skala och strimla löken. Blanda tomat, lök, vinäger och olja. Skiva mozzarellan. Lägg våfflorna på var sin assiett. Lägg på tomatsallad, prosciutto och mozzarella. Mal över svartpeppar. Avsluta med ytterligare ett våffelhjärta och servera genast.

En våffla med Skagen

500 g räkor med skal

1 dl majonnäs (helst egen, den som smakar neutralast, riktigt fast)

2 msk dill, hackad

citronsaft (efter smak)

100 g rom, till garnering

vitpeppar, nymalen, efter smak

salt (efter smak)

Blanda ihop allt och lägg upp på en våffla. Garnera som du vill.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar