våren har verkligen kommit bort dax att efterlysa den…men det är som det är går inte att göra något åt.
jag har några fler tips på våfflor iallafall
lunch våfflor
Spenat våffla
100 g smör
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl standardmjölk (3%)
20 spenatblad, färska
Till servering
2 tomat, väl mogen
1 schalottenlök
2 tsk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1 msk basilika
1 mozzarellaost
0,5 krm svartpeppar, grovmalen
120gr prosciutto
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägg och mjölk i omgångar och vispa till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret. Skär spenatbladen i fina strimlor och blanda ner
Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smör före första laggen och grädda sedan våfflorna gyllene och frasiga.
.
Skär tomaten i bitar. Skala och strimla löken. Blanda tomat, lök, vinäger och olja. Skiva mozzarellan. Lägg våfflorna på var sin assiett. Lägg på tomatsallad, prosciutto och mozzarella. Mal över svartpeppar. Avsluta med ytterligare ett våffelhjärta och servera genast.
En våffla med Skagen
500 g räkor med skal
1 dl majonnäs (helst egen, den som smakar neutralast, riktigt fast)
2 msk dill, hackad
citronsaft (efter smak)
100 g rom, till garnering
vitpeppar, nymalen, efter smak
salt (efter smak)
Blanda ihop allt och lägg upp på en våffla. Garnera som du vill.