Nu känns det som våren är på väg. idag har jag och Cornelia börjat ta fram utemöblerna på våran balkong. Altan möblerna får vänta lite. Det är verkligen skön och välbehövligt. Så idag blev faktiskt årets första lunch ute. Rester från gårdagens middag. Salsiccia pasta. Man blir verkligen glad i själen av solen och att få känna att den faktiskt börjar att ge värme.

Pasta Salsiccia classico
Pasta Salsiccia classico

Gårdagens middag….

Igår åt vi den fantastiska rätten Pasta Salsiccia classico. och den är så god så den äter vi väldigt ofta. Det är ett recept som jag hittat på köket.se och är från Per Moberg.

Pasta Salsiccia classico
Pasta Salsiccia classico

Pasta Salsiccia classico.

olivolja, till stekning

3 klyftor vitlök

smör, till stekning

4 färska salsicciakorvar

2 dl vispgrädde

3 dl passerade tomater

2 msk tomatpuré

1-2 dl vitt vin

oregano (några kvistar)

timjankvist (några kvistar)

4 port pasta (av favoritsort)

salt

svartpeppar, nymalen

persilja (några kvistar)

Koka valfri pasta enligt anvisningarna på förpackningen.

Hetta upp en liten panna med olivolja och pressa i vitlöken. Sautera den en stund utan att låta den ta färg och häll över i en liten skål.

Ställ tillbaka pannan och hetta upp den igen med en klick smör och lite olja. Sprätta upp korvarna och kläm ut fyllningen i kastrullen. Låt fräsa en stund så det får en aningen färg.

Häll tillbaka vitlöken i pannan och häll över grädden och de passerade tomaterna. Tillsätt tomatpurén och vitt vin. Smaka upp med örter och låt stå och puttra en stund.

Häll av pastavattnet och häll pastan direkt ner i såsen och blanda om. Servera med några varv från pepparkvarnen och en grön kvist persilja.

Jag brukar använda mig av Färsk Salsiccia köttfärs som de har på ICA Maxi. Mest bara för att det är bekvämt och går så fort. sen brukar jag steka färsen före vitlöken. När jag brynt färsen gör jag som ett litet hål i mitten av stekpannan och droppar i lite olja och tillsätter vitlöken och fräser i en stund innan jag blandar i resten.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar