Ännu en pasta rätt.

Som sagt älskar jag pasta. Nu till en vattendelare. Jag kan tänka mig båda beroende på dagsform eller vad jag känner för just den dagen eller vad som bjuds på. Det är inte så viktigt för mig. Jag tycker om det ändå………Hur tänker du?

Det här handlar om Carbonara…… en del säger absolut inte lök och vitlök en del säger jo det ska de ju vara i. och för mig spelar det faktiskt ingen roll.

Här får ni ett av mina recept på Carbonara och i just detta så är det faktiskt lök och vitlök i.

Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara

4 port spagetti

½ gullök

1 st vitlöksklyfta

200 gr panchetta

1 ägg

1 äggula

70 gr pecorino

Salt och svartpeppar

Riven parmesan

Gör så här:

Koka spagettin al dente. pastavatten.Tärna panchetta och finhacka lök och vitlök. Lägg pancetta i en kall torr stekpanna och sätt på spisen på när panchettan börjar ge ifrån sig fett lägg i lök och vitlök och stek gyllene. Vispa upp äggen med picorinoosten, salta och peppra.

Sila av spagettin, spara lite vatten. Lägg pastan i stekpannan med lite av pastavattnet koka upp och dra pannan från värmen. Rör i äggblandningen och blanda om ordentligt.

Lägg upp på tallrikar och Ströver parmesan och  dra över några ordentliga tag med pepparkvarnen

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar