Pasta Alfredo med cornflakes panerad kyckling

Pasta Alfredo med cornflakes panerad kyckling

Innehåller annonslänkar

Pasta, pasta. Ja ni som läst här förut vet nog vid det här laget att jag gillar pasta…… Så nu bjuder jag på ett pasta recept till Pasta Alfredo med corneflakes panerad kyckling med en smaka av örter och lite chili.

Pasta Alfredo med cornflakes panerad kyckling
Pasta Alfredo med cornflakes panerad kyckling

Innstagram veronicas_mat

Pasta Alfredo med cornflakes panerad kyckling
Pasta Alfredo med cornflakes panerad kyckling

Pasta Alfredo med cornflakes panerad kyckling

4 port spagetti

1 schalottenlök

1 msk smör

3 dl vispgrädde

3 dl parmesan + till servering

Peppar

Till kycklingen:

500 g tunnskivad kyckling

1 tsk salt

4 dl cornflakes

2 msk hackad persilja (fryst använde jag)

2 msk hackad basilika (fryst använde jag)

1 tsk chiliflakes

Salt och peppar

2 ägg

olja till stekning

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Skala och hacka löken. Fräs löken i smöret någon minut och häll i grädden. Låt koka upp och dra av från värmen.

Riv osten fint och rör i den. Smaka av med peppar. Blanda i spagettin

Kycklingen:

Krossa cornflakes och lägg på en tallrik. Tillsätt örter och kryddor

Knäck äggen i en djup tallrik, vispa upp dem lätt.

Vänd kycklingen först i ägg och sen i cornflakes.

Stek kycklingen i rikligt med olja ca 4 minuter per sida.

Lägg upp pastan och kycklingen på tallrikar och strö över mer parmesan.

Pasta Alfredo med cornflakes panerad kyckling
Pasta Alfredo med cornflakes panerad kyckling

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar