Innehåller annonslänkar
Pasta, pasta. Ja ni som läst här förut vet nog vid det här laget att jag gillar pasta…… Så nu bjuder jag på ett pasta recept till Pasta Alfredo med corneflakes panerad kyckling med en smaka av örter och lite chili.
Innstagram veronicas_mat
Pasta Alfredo med cornflakes panerad kyckling
4 port spagetti
1 schalottenlök
1 msk smör
3 dl vispgrädde
3 dl parmesan + till servering
Peppar
Till kycklingen:
500 g tunnskivad kyckling
1 tsk salt
4 dl cornflakes
2 msk hackad persilja (fryst använde jag)
2 msk hackad basilika (fryst använde jag)
1 tsk chiliflakes
Salt och peppar
2 ägg
olja till stekning
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och hacka löken. Fräs löken i smöret någon minut och häll i grädden. Låt koka upp och dra av från värmen.
Riv osten fint och rör i den. Smaka av med peppar. Blanda i spagettin
Kycklingen:
Krossa cornflakes och lägg på en tallrik. Tillsätt örter och kryddor
Knäck äggen i en djup tallrik, vispa upp dem lätt.
Vänd kycklingen först i ägg och sen i cornflakes.
Stek kycklingen i rikligt med olja ca 4 minuter per sida.
Lägg upp pastan och kycklingen på tallrikar och strö över mer parmesan.