Ugnsstekt Potatis med örter och sherryvinäger.

Vist är det gott med Färskpotatis. Jag brukar alltid koka extra när jag ändå kokar för då finns det alltid till att slägga ihop något enkelt till lunch dagen efter. Det är så gott att bara steka dem i smör och ha valfritt tillbehör eller lägga dem på grillen. …. eller så kan man bara stå vin köksbänken och äta dem kalla med lite smör….

Men det är ju också gott att göra klyftpotatis i ugnen. Jag satt och tänkte på vad jag skulle ha för sås till våra klyftpotatisar och den stekta kycklingen vi skulle äta en kväll men kom inte på vad jag/vi ville ha.

Så det fick bli en helt ny form av klyftpotatisar då jag gjorde en sky/marinad de fick ligga och gosa till sig i ugnen.

Ugnsstekt Potatis med örter och sherryvinäger med kyckling för 2 pers

Ingredienser:

6 potatisar

2 morötter

1 röd lök

10 salviablad

10 basilikablad

½ dl hackad timjan

2 msk olivolja

2 msk sherryvinäger

1 msk honung

1 dl rött vin

1 vitlöksklyfta

Salt och svartpeppar

Kyckling

2 msk Smör

Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader

Skär potatis och rödlök i klyftor. Skär morötter i stavar. Haka vitlök och örter.

Lägg i en ugnsform och häl över övriga ingredienser och blanda om.

Sätt in i ugnen i 35- 45 minuter. Eller tills potatisen är mjuk.

Stek kycklingen i smör med salt och peppar tills den fått fin färg lägg kycklingen och stekskyn på potatisen tills den är genom är genom stekt.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar