Saltimbocca

Saltimbocca
Saltimbocca
Saltimbocca

Vad glad man kan bli när man hittar en fin bit kalvinnanlår till ett bra pris…..Så när jag såg biten ligga där i affären fick den så klart komma med hem. Oftast kanske man lagar wienerschnitzel. Men jag ville laga något annat denna gången så det blev italienskt.

Saltimbocca

4 skivor kalvinnanlår

4 skivor proscutto

Färsk salvia

Flingsalt

2 msk smör

olivolja

2 dl vitvin

1/2 dl vetemjöl

Gör så här:

Banka ut köttet till 2 cm tunna skivor

Salta och peppra. Lägg på en skiva proscutto och färska salviablad. Fäst med en tandpetare. Vänd i vetemjölet.

Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek köttet några minuter på varje sida. Stek i omgångar.  Ta upp köttet ur pannan. Lägg i smöret och häll på vinet låt det koka upp. Lägg åter i köttet och servera.

Här har jag serverat saltimboccan med potatiskaka.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar