Vad glad man kan bli när man hittar en fin bit kalvinnanlår till ett bra pris…..Så när jag såg biten ligga där i affären fick den så klart komma med hem. Oftast kanske man lagar wienerschnitzel. Men jag ville laga något annat denna gången så det blev italienskt.
Saltimbocca
4 skivor kalvinnanlår
4 skivor proscutto
Färsk salvia
Flingsalt
2 msk smör
olivolja
2 dl vitvin
1/2 dl vetemjöl
Gör så här:
Banka ut köttet till 2 cm tunna skivor
Salta och peppra. Lägg på en skiva proscutto och färska salviablad. Fäst med en tandpetare. Vänd i vetemjölet.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek köttet några minuter på varje sida. Stek i omgångar. Ta upp köttet ur pannan. Lägg i smöret och häll på vinet låt det koka upp. Lägg åter i köttet och servera.
Här har jag serverat saltimboccan med potatiskaka.