Lax med kall dill och citronsås

Det var verkligen länge sedan som jag lagade lax. Jag vet inte riktigt varför men förmodligen för att jag tycker att den blivit lite för dyr. Men den mesta maten har ju faktiskt blivit det. Men häromdagen så hade de ett bra pris på laxsida i en butik nära där jag bor så då passade jag på att köpa hem lite. Ja passade även på att köpa hem lite extra så jag kunde frysa in och ha framåt hösten.

Höst ja de är ju nästan som höst så vänder det inte blir det nog många som blir deprimerade framåt vad det lider. Men vi får inte ge upp….snart väder det och solen och värmen kommer åter.

Här bjuder jag på ett väldigt enkelt recept på en lax rätt men enligt mig väldigt gott. Men vist är det så att det som är enkelt kan ja vara bland det godaste.

Lax med kall dill och citronsås

4 portioner lax

2 msk smör

3 dl Cream fraiche

1 dl majonnäs

½ kruka dill

½ citronsaft och zest

Salt och peppar

Gör så här:

Stek laxen med salt och peppar i smör.

Blanda Cream fraiche och majonnäs  med fin hakad dill och saft och zest från en halv citron smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis och ärtor.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar