Innehåller reklamlänkar
Hej alla där där ute!!
Nu är det hög tid att jag tar tag idet här och börjar bjuda på lite goda recept igen. Morgonen började ju som sagt med en promenad i det kala men soliga vädret. -12 grader var det när vi begav oss ut jag och Laban. Ja det är visserligen mycket kallare längre upp i norr med för en tidigare västkustbo så räcker detta gott och väl. Vi kom ut vid 9:30. Vi har riktigt slöat till oss nu när vi är lediga.
Idag är det trettondagsafton och så är det fredag. Men nu när man är ledig och alla heldagar avlöser varandra har man inter riktigt koll på vilken dag det är….. men är det fredag och helg så vill man äta lite godare. Så i kväll blir det fisksoppa här hemma. det receptet får ni en annan dag nu får ni recept på en allt i ett rätt som fick stort beröm från mina tonåringar. Köttfärs och rispanna.

Köttfärs och Rispanna
4 st portioner kokt ris (till 4 personer)
500 g nötfärs
1 st purjolök
2 st krossade vitlöksklyftor
1 st rödpaprika
1 klyfta savojkål el spetskål
I msk kycklingfond
1 ½ dl vatten
Salt och peppar
Sås:
2,5 dl crèmefraiche
1 dl grädde
1 dl sweetchilisås
½ msk curry
Salt och peppar
2 dl riven lagrad ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 220°C.
Koka ris till fyra personer enligt förpackningen.
Strimla purjolöken och kålen i fina strimlor. Tärna paprikan och finhacka vitlöken.
Fräs på köttfärsen i olja tillsätt grönsakerna och fräs ytterligare en stund. Tillsätt fond och vatten. Låt små puttra i 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda sweetchilisås, crèmefraiche, grädde, salt, peppar och curry.
I en ugnsform, tillsätt först riset sedan köttfärsblandningen.
Tillsätt nu såsen över köttfärsen, och toppa riven ost.
Grädda gratängen i mitten av ugnen på 220°C i ca 15-20minuter.


