Här om dagen gjorde jag en väldigt enkel sallad med rödkål, morot och äpple som jag toppade med en god dressing och solrosfrön. man kan ha den till det mesta med här hade vi den till korv och potatis mos.
Rödkålssallad med morot och äpple
500 g rödkål
2 st morötter
1 dl rostade solrosfrön
1 grönt äpple
Dressing
2 tsk grov osötad senap
1 msk äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
1 dl oliv olja
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Dressing: Blanda senap, vinäger och honung i en liten skål. Vispa i oljan droppvis och smaka av med salt och peppar.
Strimla rödkål och morötter så tunt som möjligt eller riv på det grövsta på rivjärnet. Hacka äpplet fint. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna.
Lägg kål, morötter och äpplen i en skål eller ett större fat. Häll över dressingen och blanda väl. Strö över solrosfrön och servera genast.