Innehåller annonslänkar
En snabb lagad rätt som passar lika bra till vardags och till fest. Visst är det bra.
En lax med smaka av parmesan och gräslök. Så enkelt och så gott. Och inte innehåller rätten så många ingredienser heller och som sagt fort går det. Det som tar längst tid det är potatisen som man kokar till. om man nu vill ha det. Det går ju bra med pasta också.
Följ mig gärna på innstagram veronicas_mat
Lax med parmesan och gräslökssås
500g lax
1 citron
150 g parmesan
3 dl grädde
1 dl Cream fraiche
1 knippe gräslök
Salt och peppar
Gör så här:
Skär laxen i portionsbitar, salta och peppra. Hetta upp olja och stek bitarna 1–2 minuter per sida så den får en fin krispig yta. Ta upp och lägg på ett fat.
Tillsätt grädden, Cream fraiche och riven parmesan i pannan. Låt sjuda i 5 minuter.
Riv i citronskalet och 1 matsked citronsaft. Tillsätt finhackad gräslök och smaka av med salt och peppar.
Lägg i laxen och sjud i 3–4 minuter.
Servera med kokt potatis och ärtor.