Fläskfilé med rosé och grönpepparsås.

Fläskfilé med rosé och grönpepparsås

Innehåller annonslänkar

God förmiddag på er denna sköna lördag. Har ni något inbokat idag? Jag behöver i alla fall redigera bland mina recept som bara ligger lite här och där. Tänkte ju att få in dem här så småningom. Lite i taget…

Sen är jag lite sugen på nytt porslin så kikar runt lite på Cervera som just nu har 40 % på servering och 50% på matlagning. Ska man ändå ha något kan man ju passa på… Min dotter tar ju även studenten så det kan ju finnas något bra där. Ni kanske också har något kallas, bröllop eller student framför er.

https://adtr.co/YwAwiC

Det var ju även ett mat tips ni ska få idag i vanlig ordning. En ljuvlig fläskfilé i Rosé och grönpepparsås.

Fläskfilé med rosé och grönpepparsås
Fläskfilé med rosé och grönpepparsås

Fläskfilé med rosé och grönpepparsås.

1 st fläskfilé

1 gul lök

100 g champinjoner

6 st soltorkade tomater

½ msk Rosépeppar

½ msk grönpeppar

3 dl grädde

2 dl Cream fraiche

1 msk sherryvinäger

Salt och peppar

smör

Gör så här:

Putsa och skiva fläskfilén. Finhacka löken och skiva champinjonerna. Strimla de soltorkade tomaterna.

Stek fläskfilén i smör 3–4 minuter, salta och peppra. Tillsätt lök och svamp stek ytterligare i 5 minuter. Mortla rosépeppar och grönpeppar häll dem i stekpannan. Tillsätt grädde och Cream fraiche de soltorkade tomaterna och sherryvinäger. Låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Fläskfilé med rosé och grönpepparsås
Fläskfilé med rosé och grönpepparsås

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar