Kantarellsoppa.
Kantarellsoppa.
Kantarellsoppa.

På hösten hör det väl ändå till att äta soppa. En värmande god soppa. Jag tycker det är mysigt och gott att äta en riktigt god och värmande soppa när vindarna viner runt huset. och en kantarellsoppa är ju väldigt höstlig tycker jag……men just nu har vi faktiskt sommarvärme här. inte för att jag klagar. Med jag har också mycket kantareller så då får man passa på.

Kantarellsoppa.

1 liter kantareller

2 st schalottenlökar

2msk smör

5dl vatten

2 msk konc kycklingfond

3 dl vispgrädde

½ dl vitvin

Salt och peppar

Garnering:

Finhackad persilja

Några stekta kantareller

Gör så här:

Rensa och grovhacka kantareller finhacka schalottenlökar. Fräs kantareller i en het panna eller kastrull tills vattnet torkat in tillsätt smör och löken. Stek i 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka in. Tillsätt vatten och fond låt koka under lock i 20 minuter. Mixa slätt. Tillsätt grädde koka upp och smaka av med salt och peppar.

Vid servering toppa gärna med finhackad persilja och några stekta kantareller.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar