Innehåller annonslänkar
Tänk att man har så fina vänner som tyckte jag skulle smygstarta min födelsedag redan nu i helgen. Tänk att man gan bli så glad av en flaska rosa bubbel. Tack tack tack Ulrika och Susanne.
Och självklart fick det bli en favorit till det. Färska räkor. Färska räkor kan ju aldrig bli fel det är så fantastiskt gott. Man tänker och förknipar kanske räkor med sommaren iallfall om man befinner sig på västkusten. Men faktiskt är det så att räkorna smakar och är bäst under hösten och vintern. Oktober till Mars. Det är då vattnet är som kallast. En annan sak om räkor de är hermafrodit dvs tvåkönade. Från början är det hannar för att sen bli honor när det vuxit upp.
Igår gjorde jag en favorit i repris. Jag är så förtjust i alla våra färska grönsaker nu när det är sommar så en soppa på dessa är faktiskt ett måste för mig på sommaren.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat
Sommarsoppa
Detta behöver du
5dl vatten
1st grönsaksbuljongtärning
3st morötter
3-4st potatisar
½st blomkålshuvud
2st vårlökar
¼ vitkål
75g sockerärtor
2dl grädde
Gör så här:
Skala morötter och potatis skär i bitar, bryt blomkålen i små buketter och strimla vitkålen.
skär ner vårlöken och della sockerärtorna på längden.
Koka upp vattnet med buljongtärningen och lägg i alla grönsaker förutom vårlöken och sockerärtorna.
Koka i ca 10 minuter. Slå på grädden och kocka till grönsakerna är mjuka smaka av med salt och peppar. När det är dags för servering vänd då ner vårlök och sockerärtor för ett snabbt uppkok.