Risotto.
Det tål att upprepas. En av mina favorit rätter är RISSOTO. Jag kan nog äta det jämt. Och så här på hösten är det väldigt gott med kantareller vilket också är en favorit…..Så då slog jag två flugor i en smäll. resultatet blev risotto med kantareller. Fiffigt eller hur.
Risotto med kantareller
4dl risotto ris
1 schalottenlök
Olivolja
2 dl vit vin
1 ½ dl vegetarisk eller kycklingbuljong
2 ½ dl riven parmesanost
Salt o peppar
Kantareller
smör
Gör så här
Hacka löken fint och stek den i rikligt med olivolja. Den ska inte ta färg utan bara bli genomskinlig. Häll på riset och stek med i 1–3 minuter. Häll på vinet koka tills riset absorberat det. Häll på 1/3 del av vinet och låt sjuda häll på mer buljong när det börjar bli tort rör ofta under tiden. Avsluta med att rör i parmesan, salt och peppar. Toppa med smörstekta kantareller.