Onsdag och vi är i mitten av arbetsveckan. Det set ut att bli ytterligare en väldigt fin höstdag i dag och det kan vi väl få vara tacksamma över. Jag tänker bara komma in här kort och föreslå en väldigt god lasagne jag gjorde i söndags. Som kanske kan passa idag om man har tid eller till helgen då de flesta har lite mer tid att pyssla i köket.
Salsiccia lasagne
800g salsiccia korvar
1 gul lök
1 selleristjälk
1 morot
1 burk fin krossade tomater
Oregano
timjan
rödvin
olivolja
salt och peppar
Béchamelsås
50 g Smör
9 dl Mjölk
4 msk Mjöl
Salt, peppar och muskot
Mozzarella parmesan
Lasagneplattor
Gör så här:
Finhacka morot gul lök och selleri. Stek dem i olivolja utan att de tar färg. Sa bort skinnet på korvarna och smula ner färsen i grönsaksfräset. Stek i 4–5 minuter häl på vinet och låt det puttra med några minuter. Blanda i tomater, timjan och oregano. Låt små koka i 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Béchamelsås: Smält smöret och blanda i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget så det inte blir klumpar rör hela tiden. Koka i ca 3–5 minuter under omrörning så det inte bränner fast. Smaka av med salt, peppar och riven muskot.
Sätt ugnen på 200grader.
Montering av lasagnen. Börja med ett tunt lager salsicciasås och béchamelsås lägg på lasagneplattor. Fortsätt med salsicciasås. Béchamelsås och riven parmesan. Avsluta med mozzarella, béchamelsås och parmesan. In i ugnen i ca 1 timma.