Salsiccia lasagne

Onsdag och vi är i mitten av arbetsveckan. Det set ut att bli ytterligare en väldigt fin höstdag i dag och det kan vi väl få vara tacksamma över. Jag tänker bara komma in här kort och föreslå en väldigt god lasagne jag gjorde i söndags. Som kanske kan passa idag om man har tid eller till helgen då de flesta har lite mer tid att pyssla i köket.

Salsiccia lasagne
Salsiccia lasagne

Salsiccia lasagne

800g salsiccia korvar

1 gul lök

1 selleristjälk

1 morot

1 burk fin krossade tomater

Oregano

timjan

rödvin

olivolja

salt och peppar

Béchamelsås

50 g Smör

9 dl Mjölk

4 msk Mjöl

Salt, peppar och muskot

Mozzarella parmesan

Lasagneplattor

Gör så här:

Finhacka morot gul lök och selleri. Stek dem i olivolja utan att de tar färg. Sa bort skinnet på korvarna och smula ner färsen i grönsaksfräset. Stek i 4–5 minuter häl på vinet och låt det puttra med några minuter. Blanda i tomater, timjan och oregano. Låt små koka i 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Béchamelsås: Smält smöret och blanda i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget så det inte blir klumpar rör hela tiden. Koka i ca 3–5 minuter under omrörning så det inte bränner fast. Smaka av med salt, peppar och riven muskot.

Sätt ugnen på 200grader.

Montering av lasagnen. Börja med ett tunt lager salsicciasås och béchamelsås lägg på lasagneplattor. Fortsätt med salsicciasås. Béchamelsås och riven parmesan. Avsluta med mozzarella, béchamelsås och parmesan. In i ugnen i ca 1 timma.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar