
Vad gör ni på söndagar? Jag brukar Planera för en kanske lite mer tidskrävande middag. den kanske inte kräver lång tid av mig i köket men den kräver lite tid på spisen eller i ugnen. idag ska jag dock lagga en middag som inte tar så lång tid huvud ingrediensen är nämligen en fringillids kyckling. receptet kommer senare.
Jag har nu ett annat recept på kyckling ni kan få. och det är också ett enkelt recept och inte så avancerat och på ingredienser man oftast har hemma. så det kanske ni provar redan idag.
Jag har dock en annan upp gift idag också….Bullbak står på schemat. Degen är redo att bakas ut. den satte jag för några timmar sedan. Receptet har ni här. https://veronicasmat.se/2023/10/08/kanelbullar/
Åter till kycklingen med dragon och rosépepparsås.



Kyckling med dragon och rosépepparsås
4 port pasta
4 st kycklingbröst
Salt och peppar
Smör till formen
Sås:
2 msk rosépeppar
2 vitlöksklyftor
1 msk dragon
4 dl grädde
1 dl Cream fraiche
1 st. kycklingbuljongtärning
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i strimlor lägg i en smord ugnsform. Salta och peppra.
Såsen: Mortla rosépeppar. Häll grädde, Cream fraiche i en kastrull. Smula ner buljongtärning och tillsätt rosépeppar finhackad vitlök och dragon koka upp och rör så buljongen löser upp sig salta och peppra efter smak.
Häll såsen över kycklingen och sätt in formen i ugnen 30–40 minuter tills kycklingen är genom stekt.
Under tiden kokar du pastan enligt förpackningen.


