Thailändsk fisk och räkgryta

Thailändsk fisk och räkgryta
Thailändsk fisk och räkgryta
Thailändsk fisk och räkgryta

Nu när hösten verkligen är här på riktigt kan det vara gott med en het och god gryta att värma sig med. Och vad passar inte bättre än en fisk och räkgryta. Det är ju nu på hösten som räkorna är som bäst. Man brukar säga att de månader som innehåller bokstaven R är de månader då skaldjuren är bäst. dvs September, Oktober, November, December, Januari, Februari, Mars och april. Vattnet behöver faktiskt vara riktigt kallt för att få fram skaldjurens smaker bäst.

Thailändsk fisk och räkgryta

1 msk olja

2 msk röd curry

1 msk gochujang

2 burkar kokosmjölk

3 citrongräs

2 msk riven ingefära

1 rödchili finhackad

1 vitlöksklyfta hakad

1 lime zest och saft

70g sockerärtor

1 msk hakad koriander

Salt

400 g torsk

400g lax

200g skalade räkor

Gör så här:

Heta upp oljan och lägg i currypastan och gochujang.  Fräs en liten stund. Häll i kokosmjölken. Banka på citrongräset med baksidan av en kniv ( detta för att frigöra smakerna)

Lägg i den i kokosmjölken och koka upp. Tillsätt ingefära, chili, vitlök och zest och saft från limen. Smaka av med salt.

Skär fisken i kuber och lägg i grytan låt puttra i ca 10 minuter. Tillsätt strimlade sockerärtor räkor och koriander.

Servera med jasminris.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar