Det är verkligen gott med filmjölks bröd. Sen går det så fort och enkelt att baka det. Det kräver ju ingen jäsning man blandar bara ihop allt och häller i en form. Sen blir det så himla gott och mjukt och saftigt.
Man kan ju också variera det som man vill, med att byta ut en mjölsort mot en annan. man kan ha i tex valnötter, lingonsylt, rivet äpple eller riven morot.
Filmjölksbröd
2 dl vetemjölspecial
2 dl finmalet rågmjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl vetekross
1 ½ tsk salt
2 tsk bikarbonat
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap
Garnering:
Solrosfrön och vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt filmjölk och sirap blanda till en kladdig deg.
Häll den i en brödform 1 ½ liter som är klädd med bakplåtspapper.
Strö över mjöl och solrosfrön.
Grädda i mitten utav ugnen i ca 50 minuter.