innehåller annonslänkar
God kväll. Har ni klarat er i stormen? nu har det i alla fall mojnat. Det blåser inte storm lägre. Inte här i Trollhättan i alla fall. Det blev lite bak här som jag berättade i morse. ag gjorde Engelska muffins. Det är inte muffins som vi kallar muffins detta är ett bröd. Man använder det ofta till Ägg Benedict.
Brödet serveras oftast delat på mitten – och det ska man helst göra med en gaffel – Det är väldigt gott att rosta också, och till det smör, cream cheese och kanske marmelad.
Engelska muffins, English muffin
1 ¼ dl mjölk
2 ¼ dl vatten
1 tsk salt
1 tsk socker
50 g jäst
10 dl vetemjöl
50 g smör mjukt
Ca 1 dl polenta grovkornigt
Till gräddningen
3 msk smör
Gör så här:
Koka upp mjölken. Häll den i en degbunke och tillsätt vattnet, salt och socker. Rör tills det svalnat till 37 grader.
Smulan ner jästen och rör ut den. Tillsätt 5 dl mjöl och arbeta den smidig. Låt sen jäsa i 30 minuter under bakduk till dubbel storlek. Tillsätt sedan resten av mjölet och smöret. Arbeta in i degen. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk.
Strö polenta på bakbordet och lägg på degen platta till med polenta och kavla ut till degen är 1 cm tjock.
Ta ut runda kakor med ett kakmått ca 8 cm diameter. Låt jäsa i 10 minuter. Vänd i polenta och grädda sen i varmt plättjärn. Lägg en smörklick i varje rundel. Grädda dem ca 10 minuter. Vänd flera gånger tills fin färg de ska vara guldgula. Det går även att steka i en vanlig stekpanna.
Servera dem nygräddade och varma. Men det går även att låta dem kallna och sen halvera och rosta dem.