Tomatsoppa och rosenbröd i muffinsform.

Tomatsopa och rosenbröd

innehåller annonslänkar

En soppa kanske kan värma idag. Här vräker regnet ner…. Men det är faktiskt helt ok då det gör så att snön som kom i tisdags försvinner. För det kom verkligen jätte mycket alla blev nog förvånade och tog det som ett april skämt. Men nu verkar det som att lite värme är på väg. Här har temperaturen kommit upp på två siffrigt. Vi får hoppas att det stannar. Här bjuder jag på en Tomatsoppa och rosenbröd i muffinsform.

Tomatsoppa och rosenbröd
Tomatsoppa och rosenbröd

Tomatsoppa

Tomatsoppa
Tomatsoppa

Tomatsoppa

Tomatsoppa

2 gula lökar, hackade

2 vitlöksklyftor, hackade

2 msk olivolja

1 kg tomater, tärnade

2 msk tomatpuré

6 dl vatten

1 dl vitvin

0,5 msk strösocker

1 msk grönsaksfond

1 msk torkad basilika

1 tsk torkad oregano

Salt och svartpeppar

Persilja och crèmefraiche, att toppa med

Gör så här:

fräs lök och vitlök i olja i en gryta tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare några min.

Tillsätt tomaterna, vinet, vatten, socker, buljongtärning basilika och oregano. Låt sjuda ca 20 min. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick crème fraiche och garnera med persilja

Tomatsoppa
Tomatsoppa

Rosenbröd i muffinsform

Rosenbröd i muffinsform
Rosenbröd i muffinsform

Rosenbröd i muffinsform

Rosenbröd i muffinsform

50 g jäst

75 g smör

2 ½ dk mjölk

1 tsk salt

8 dl vetemjöl

Fyllning:

50 g smör

Pensling

1 ägg och blåa vallmofrön

Gör så här:

Smält smöret och tillsätt mjölken värm till35 grader. Smula ner jästen i en degblandare, tillsätt smörblandningen och saltet rör tills jästen löst sig. Blanda i hälften av mjölet. Rör om väl och häll i resten mjölet. Arbeta degen i maskinen 4 minuter och förhand i 8 minuter.

Låt degen jäsa i 30 minuter. Ta upp degen och kavla ut på mjölat bord till en rektangel 40×35 cm. sporra el skär 10 remsor som är 35 cm långa. Bred på smöret. Lägg sedan ihop 5 längder ovanpå varandra så det blir två längder. Skär varje längd i 7 bitar som är 5 cm breda. Lägg dem sedan i en smord muffinsform med ena snittytan mot botten. Låt jäsa i 20 minuter under en bakduk. Vispa upp ägget och pensla bröden strö sedan över vallmofrön och grädda i 250 grader ca 10 minuter.

Rosenbröd i muffinsform
Rosenbröd i muffinsform

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar