sjömansbiff

Innehåller annonslänkar

Sjömansbiff
Sjömansbiff

Har ni provat eller kommer ni ihåg denna gamla klassiker. Förmodligen behöver man ha några år bakom sig för att komma ihåg den. Men inter för att jag är så förfärligt gammal men jag är ju mat nörd och älskar all sorters mat så var jag ju tvungen att damma av detta gamla recept….Kanske blir det er söndags middag.

Sjömansbiff
Sjömansbiff

Sjömansbiff.

800 g sjömansbiff

8 potatisar

2 gula lökar

smör till stekning

salt och peppar

2 lagerblad

3dl kalvbuljong

1dl ljust öl

Tillbehör

inlagda rödbetor och gurkor

sjömansbiff
sjömansbiff
sjömansbiff
sjömansbiff

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen i tunna skivor, ca 3–5 mm. Skiva löken tunt.

Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek löken mjuk. Krydda med salt och peppar. Ta upp löken

Lägg i en klick smör och hetta upp tills smöret blir brunt. Krydda och lägg i sjömansbiffarna, Stek på hög värme så att det får en fin stekyta. Ta upp biffarna och lägg på ett fatt. Häll på buljongen och ölen, tillsätt lagerbladen och gör ett upp kok.

Varva i en eldfast form, potatisen, löken och köttet avsluta med att häll över ”såsen”.

Ställ in formen i ugnen 50minuter till 1 timma. Känn så potatisen är mjuk.

         Servera med rödbetor och gurka.

sjömansbiff
sjömansbiff

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar