Innehåller annonslänkar
Har ni provat eller kommer ni ihåg denna gamla klassiker. Förmodligen behöver man ha några år bakom sig för att komma ihåg den. Men inter för att jag är så förfärligt gammal men jag är ju mat nörd och älskar all sorters mat så var jag ju tvungen att damma av detta gamla recept….Kanske blir det er söndags middag.
Sjömansbiff.
800 g sjömansbiff
8 potatisar
2 gula lökar
smör till stekning
salt och peppar
2 lagerblad
3dl kalvbuljong
1dl ljust öl
Tillbehör
inlagda rödbetor och gurkor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen i tunna skivor, ca 3–5 mm. Skiva löken tunt.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek löken mjuk. Krydda med salt och peppar. Ta upp löken
Lägg i en klick smör och hetta upp tills smöret blir brunt. Krydda och lägg i sjömansbiffarna, Stek på hög värme så att det får en fin stekyta. Ta upp biffarna och lägg på ett fatt. Häll på buljongen och ölen, tillsätt lagerbladen och gör ett upp kok.
Varva i en eldfast form, potatisen, löken och köttet avsluta med att häll över ”såsen”.
Ställ in formen i ugnen 50minuter till 1 timma. Känn så potatisen är mjuk.
Servera med rödbetor och gurka.