Biffar men Parmesan och sås med smak av dragon och cognac.

Biffar men Parmesan och sås med smak av dragon och cognac
Biffar men Parmesan och sås med smak av dragon och cognac
Biffar men Parmesan och sås med smak av dragon och cognac

God morgon alla fina. Har ni någon gång träffat på människor som dränerar er helt på energi och nästan all er livskraft? Hur bär de sig åt? Antingen tänker de inte alls på andra än sig själva eller så tänkte de men det gick vist inte så bra och väldigt fel. Man måste nog spraya sig med teflon mot sådana människor och bortse från dem och försöka att inte ta åt sig och göra det man måste. Och tänka att man är bra och duger fullt ut att man har ett högt värde i sig själv och för många andra.

Njut av dagen och livet denna finna onsdagsmorgon och alla andra dagar.

Nu ska jag dricka mitt kaffe innan jag ska i vägg på jobb eller kurs är det ju idag.

Ni ska så klart få ett litet middags tips också.

Frukost
Biffar men Parmesan och sås med smak av dragon och cognac
Biffar men Parmesan och sås med smak av dragon och cognac

Biffar men Parmesan och sås med smak av dragon och cognac.

600 g nötfärs

50g finrivenparmesan

Salt och peppar

1 dl grädde

Sås:

4 dl grädde

1 dl Cream fraiche

2 msk dragon

1–2 msk cognac

Salt och peppar

1 msk ox fond

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienserna till biffarna och forma dem enligt dina önskemål. Stora eller små. Stek dem sen i en stekpanna med rikligt med smör tills de fått en fin färg. Lägg över dem i en ugnsform och låt dem bli genomstekta. 200 ca 15–20 minuter beroende på storlek så klart. Under tiden gör du såsen. Lägg i dragonen i pannan med stekskyn tillsätt grädde. Cream fraiche, ox fond och cognac. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar.

Till det serverade jag klyftpotatisar och ugnsbakad brysselkål och tomat

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar