Citron och timjan kyckling.

Citron och timjan kyckling
Citron och timjan kyckling.
Citron och timjan kyckling.

I bland när det är så där råkallt och mörkt och man bara längtar till värmen och ljuset då är det gott att äta något som får en att tänka på medelhavet. Så varför inte prova min Citron och timjan kyckling.

Här serverar jag den med en super god potatisgratäng som jag först kokt en stund på spisen.

Citron och timjan kyckling.

700 g kycklinglårfilé

½ purjolök

1 vitlöksklyfta

½ kruka timjan

½ citronsaft och zest

3 dl grädde

2 dl Cream fraiche

Salt och peppar

Smör till stekning

Gör så här:

Stek kycklingen i smör på båda sidor tills fin färg. Ta upp och lägg på ett fat. Lägg i skivad purjolök och riven vitlök i stekpannan som du stekte kycklingen i.  stek tills i någon minut. Häll på grädde, Cream fraiche, kycklingfond och saft och zest från citronen.  Hacka i timjan och smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaks kycklingen och låt den sjuda i 10-15 minuter tills den är genomstekt. Halvera tomaterna och lägg i dem de sista 3-4 minuterna.

Potatisgratäng

900 g potatis

4 dl grädde

2 dl Cream fraichen

1 msk olivolja

2 msk smör

2–3 vitlöksklyftor

Salt och svartpeppar

150 g riven lagradost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skalla och skiva potatisen tunt gärna på en mandolin. Riv eller finnhaka vitlöken. Värm oljan och smöret i en kastrull. Fräs potatis och vitlöken någon minut utan att den tar färg tillsätt grädde och Cream fraiche. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra på svag värme ca 15 minuter. Rör då och då så det inte bränner fast. Häll över i en gratängform eller i portionsformar. Fördela den rivna osten och gratinera i ca 45 minuter.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar