Kreolskgryta.

Kreolsk gryta

innehåller annons länkar


Kreolsk gryta
Kreolskgryta

Nu blir det mörkt väldigt fort på eftermiddagen. Men det är faktiskt mysigt att få tända en massa ljus och krypa upp i soffan med en gosig filt.

Mina tankar går ju ofta till vad för gott jag ska laga och jag tittar ofta efter recept som jag kan tillaga. Jag är egentligen väldigt dålig på att följa ett recept så därför blir det ofta ändringar i dem. Jag kan titta på 2-3 recept och så blir det till ett 4 som jag får till själv. Och då får ni det av mig.

Är ni liksom mig redo att börja jul handla och brukar titta runt lite nu när det snart är Black Fridag. Jag tycker det är väldigt roligt med köksprylar och inrednings detaljer. Gör ni det också?

Kreolsk gryta

Kreolskgryta
Kreolskgryta

Kreolsk gryta

700 gram fläskfilé

250 gram kabanoss

2 st vitlöksklyftor

1 st gul lök

2 paprikor

½ lite burk cornichons

½ liten burk syltlök

1 msk paprikapulver

2 tsk timjan

2 tsk mejram

2 msk kalvfond

5 dl grädde

Salt och peppar

Smör till stekning

 Gör så här:

Putsa fläskfilén och skär den i strimlor. Bryn köttet i hälften av smöret i en gryta och lägg upp på en tallrik.  Skär korven i bitar. kärna ur och skär paprikan i bitar. Hacka löken och riv vitlöken. Stek korv, paprika, löken och vitlök i resten av smöret i grytan. Tillsätt paprikapulver, timjan och mejram. Blanda i fläskfilé, cornichons och syltlök. Häll i grädden och buljongen. Koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar