Innehåller reklamlänkar

Fick ni som jag över oxfilé från nyår. I affären jag brukar handla hade de ett bra pris så jag köpte lite extra mot vad jag behövde och så la jag in det i frysen. Så i går blev det en pasta med oxfilé och soltorkade tomater. Passar Bra för dem som inte är så förtjusta i svamp. De flesta recept på oxfilépasta innehåller ju det….för att få till umamin. men det får man även med soltorkade tomater.

Oxfilépasta men soltorkade tomater.
4 port pasta (jag använde pappardelle)
500 g oxfilé
2 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl soltorkade tomater Strimlade
1,5 msk oxfond
1 dl vitt vin
½ kruka timjan
3 dl grädde
1 dl crèmefraiche
1 dl pastavatten
ev lite Redning
salt och peppar
Rikligt med Parmesanost
smör att steka i
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningen (spara lite pastavatten innan det hälls av.
Putsa oxfilén och skär den i mindre bitar. Bryn den hastigt i en het panna med smör. Ta upp och lägg på en tallrik.
Finhacka schalottenlöken och vitlöken. Stek detta i samma stekpanna, på medelvärme.
Tillsätt soltorkade tomater och häll på vitt vin, fond, grädde och crèmefraiche. Rör ner finhackad timjan Låt allt koka ihop under cirka 10 minuter tills du fått en tjock, krämig pastasås. Späd med 1 dl pastavatten. Rör ner köttet i såsen och låt puttra upp. Rör ner den kokta pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp pastan på tallrikar. Riv parmesan och strö över tillsammans med hackad timjan.



