innehåller annonslänkar
Något som jag har börjat gilla och använda en hel del gånger är faktiskt kyckling köttfärs. En produkt som inte funnits så himla många år i kyldisken. Men som jag uppskattar otroligt mycket. och som är mild och god i grunden. Sen kan man spica till den och krydda upp hur man vill och med det man uppskattar och tycker om. Jag passar på att köpa kyckling färsen när de har erbjudan på den i affären.
LindexGrekiska Kyckling färsbiffar.
800g kycklingfärs
1 ägg
2 finhackade salladslökar
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 msk hackad persilja (Jag använde fryst)
1 msk oregano
150g fetaost
½ st citronskalet
Salt och peppar
Smör och rapsolja
3 dl grekisk yoghurt
½ citronsaften och skalet
1 msk hakad persilja
Salt och peppar
Gör så här:
Biffar:
Blanda kycklingfärs med smulad fetaost, ägg, finhackad salladslök, kryddor och rivet citronskal i en bunke. Tillsätt salta och peppar, blanda till en jämn smet.
Forma färsen till små biffar.
Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna.
Stek kycklingfärsbiffarna 3–4 min per sida, tills de har en innertemperatur på 70°.
Citronsyoghurt
Rör ihop grekisk yoghurt med citronskal o saften, hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
Servera med klyftpotatis och en sallad.