Innehåller reklamlänkar
Det var ju mer recept som ni skulle få. Så vi startar upp med en fisksoppa med smak av rosépeppar. Det är ju så gott med soppa tycker jag i alla möjliga varianter. och fisksoppa är aldrig fel. Här är mitt alldeles egen komponerade recept då jag ville ha en annan smak än saffran då de flesta fisksoppe recept jag sett innehåller det.
Fisksoppa med smak av rosépeppar.
400 g torskfilé
400 g laxfilé
250 g skalade räkor
2–3 potatisar
1 morot
60 g rotselleri
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1msk rosépeppar
2,5 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
3 dl grädde
1 dl crèmefraiche
2 fiskbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
½ msk torkad timjan
1 tsk gurkmeja
salt och peppar
Gör så här:
Skala och finhacka rotfrukterna. Finhacka schalottenlök och vitlöken.
Fräs rotfrukter och löken i smör några minuter tillsätt vitlöken och tomatpurén.
Fräs en liten stund.
Tillsätt timjan, gurkmeja och rosépeppar, vin och buljongtärningarna och låt koka en liten stund.
Häll nu på vatten, grädde och crèmefraiche.
Sjud i ca 15 minuter tills rotsakerna är mjuka.
Skär under tiden fisken i kuber. Och blanda i dem.
Låt sjuda i 7 minuter.
Häll upp soppan i skålar och toppa med aioli färska räkor.