Salsiccapasta

Salsiccapasta

Innehåller annonslänkar

Var ni också lediga igår och åter på jobbet idag? Det kändes lite konstigt att det var torsdag när man vaknade det var lite som man tänkte det var måndag och en ny vecka. Men väldigt skönt när man snabbt upptäckte att det var torsdag och snart helg igen.

Har ni några idéer eller planerat in vad ni ska äta imorgon fredag?? Kanske ska ni grilla om ni har möjlighet till det och om vädret tillåter. Eller om ni vill laga en god pasta rätt har jag åter igen komponerat en pastarätt med salsiccia. Jag är ju som sagt väldigt förtjust i denna korv eller färs som det också finns i några mat butiker.

Salsiccapasta
Salsiccapasta

Salsiccapasta

4 port pasta

300g salsiccia korvar el färs

2 st schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

200 baby plommon tomater

3 msk röd pesto

1 dl vit vin

2 dl grädde

½ kruka basilika

1–2 dl pastavatten

Olivolja

Salt och peppar

parmesan

Gör så här:

Koka pastan enligt förpackningen. Spara 1-2 dl pasta vatten.

Finhacka lök och vitlöken. Bryn i olivolja. Ta bort skinnet på korvarna och hacka dem i mindre bitar.

Lägg ner dem i pannan och bryn dem lite. Halvera tomaterna, tillsätt dem och peston låt steka i 2–3 minuter. Tillsätt vin och grädde puttra i 10 minuter. Tillsätt grovhackad basilika. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt pastavatten och vänd ner pastan. Servera med riven parmesan.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar