Chokladrulltårta med kolasmörkräm

Chokladrulltårta med kolasmörkräm

innehåller annonslänkar

I fredags var det min tur att ha med mig fika till jobbet. Så jag frågade en kollega vad hon ville ha….. Choklad är gott sa hon. Och det har hon ju helt rätt i. Så då började jag tänka till. Hmm jag ville göra och ta med något nytt. Så när jag kom hem tittade jag i mitt kyl och i skafferiet vad som fans. Hade ju faktiskt ingen lust att åka till affären. Så här blev mitt bidrag och tror faktiskt det blev lyckat. Varsågoda

Chokladrulltårta med kolasmörkräm
Chokladrulltårta med kolasmörkräm
Chokladrulltårta med kolasmörkräm
Chokladrulltårta med kolasmörkräm

Chokladrulltårta med kolasmörkräm

chokladrulltårtbotten:

3 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

0.5 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

0.5 dl mjölk

Smörkräm:

150g smör

2 dl florsocker

1 dl karamelliserad mjölk

1 ½ dubbel Daim

Garnering

100g dekorchoklad

1 Daim (den som är kvar)

Gör så här:

Rulltårta:

Sätt ugnen på 220°c över/undervärme och klä en långpanna (40×30 cm) med bakplåtspapper.

Vispa ägg och strösocker med elvisp till vit fluff.

Blanda i de torra ingredienserna och rör sedan försiktigt tillsätt mjölken.

Bred smeten på plåten till ett jämnt lager och grädda kakan mitt i ugnen i 5–7 minuter.

Tag ut och strö lite strösocker på kakan, stjälp sedan upp den på ett nypa bakplåtspapper och drag försiktigt bort det papper som sitter fast i kakan. Låt svalna.

Smörkräm:

Vispa smör och florsocker pösigt rör i den karamelliserad mjölk och den hakad Daim.

Bred på smörkrämen över hela kakan.

Rulla från långsidan till en ganska tight rulle med skarven nedåt. Smält chokladen och bre den över rulltårtan strö över hakad Daim Förvara i kylskåp till servering.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar