Räk och ägglåda el Pohlmans låda!

Räk och ägglåda- Pohlmans låda

Innehåller annonslänkar

Räk och ägglåda- Pohlmans låda
Räk och ägglåda- Pohlmans låda

Kommer ni ihåg den här gamla rätten från 80-talet. Den har säkert många olika namn. Kärt barn har många namn. Men det var faktiskt den ”gamle” meteorologen John Pohlman som stod för receptet en gång i tiden. Kommer ni i håg honom? Har ni något annat namn på den?

Räk och ägglåda- Pohlmans låda
Räk och ägglåda- Pohlmans låda

Räk och ägglåda el Pohlmans låda!

6-7 hård kokta ägg

6–8 rostskivor

Smör

Räkstuvning:

2 msk smör

5 msk mjöl

3 dl grädde

1-2 krm chilipulver

Salt och peppar

1 burk räkor i lake 580 g (varav räkor 280 g)

Gör så här:

Ställ ugnen på 225 grader.

Skala och skiva äggen jag använde en äggklyvare, skär brödet i 1 cm- stora bitar.

Fräs mjöl och smör i en kastrull, tillsätt vätskan och rör tills en slät smet.

Låt sjuda i cirka 5 minuter, smaka av med chilipeppar, salt och peppar och allra sist vänd ner räkorna och ta bort från plattan.

Smörj formen med smör och fördela äggen bred över stuvningen och toppa med brödbitarna och ringla över rikligt med smält. sätt in i ugnen och låt stå tills brödet fått fin gyllene färg.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar