Klassisk gulasch med potatis och högrev

Klassisk gulasch med potatis och högrev

Innehåller annonslänkar

Är ni trötta idag? Det blev ju en timmas mindre sömn kanske, då det åter igen var dax att ställa fram klockan till sommartid. Eller blev ni förvånade att klockan var såpas mycket när ni vaknade. Det som är skönt är ju att kvällarna blir ljusare och ljusare. Temperaturen har också varit behagligare nu några dagar tycker jag. Våren och sommaren är faktiskt på väg. Mitt middags tips är kanske inte direkt vår inspirerad utan man tänker kanske mer på mörka kalla kvällar då man vill ha något som värmer…… Fast det är väldigt väldigt gott. Så varsågoda prova redan nu eller spara till hösten.

Klassisk gulasch med potatis och högrev
Klassisk gulasch med potatis och högrev

Klassisk gulasch med potatis och högrev.

800 g högrev

1 stora gula lökar

1 röd paprika

2 st stjälkar selleri

2 st morötter

2 vitlöksklyftor

6 st fast potatis

2 tsk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1 tsk chiliflagor

salt, peppar

1 tsk torkad timjan

2 msk tomatpuré

500g krossade tomater

2 dl rött vin

8dl vatten

Persilja

Gör så här:

Ansa högreven och skär den till mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbitarna runt om – ta lite i taget. Lägg dem åt sidan.

Hacka gul lök och paprika. Finhacka vitlök. Strimla sellerin. Stek på den på medelvärme. I en gryta. Tillsätt tomatpurén.

Skala och tärna potatis och morötter och ha ner i grytan. Tillsätt köttet. Lägg i alla kryddor och slå på vin, krossade tomater och vatten och Låt allt koka upp och dra sedan ner till medelvärme så det bara småputtrar. Låt små puttra under lock i 1,5–2 timmar. Toppa med hackad persilja.

Servera med gräddfil eller crème fraiche och bröd.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar