Fläskfilé Hawaii

Innehåller annonslänkar

Vad tycker ni pm frukt i mat? det är ju faktiskt lite av en vattendelare. Jag tillhör dem som faktiskt tycker om det. Det blir ju lite av en exotisk touch av det. Här får ni ett litet recept med ananas i en gratäng.

Fläskfilé Hawaii
Fläskfilé Hawaii

Fläskfilé Hawaii

600g fläskfilé

1 gul lök

1 liten burk ananas

250 g champinjoner

1 msk vetemjöl

2 dl grädde

1 dl Cream fraiche

1 köttbuljong tärning

Smör

Salt, peppar och soja

150g riven ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa och skiva fläskfilén. Strimla löken och skiva ner champinjonerna. Stek lök och champinjoner i smör. Bryn fläskfilén smör, salta och peppra. Lägg fläskfilén i en ugns form lägg på svampen och löken och sen lägger du på ananas.

I pannan som fläskfilén stektes i pudrar du i vetemjölet sen på med spadet från ananasen rör ut klumparna. Tillsätt grädde, Cream fraiche och buljongtärningen och låt puttra i 5 minuter smaka av med salt och peppar och något stänk soja häll såsen över gratängen strö över osten. In i ugnen 20–30 minuter.

Servera med ris och en salad.

Fläskfilé Hawaii

Fläskfilé Hawaii

Innehåller annonslänkar

Vad tycker ni frukt i mat eller inte? Det är verkligen en vattendelare. Jag tycker faktiskt om det det blir faktiskt gott och lite av en exotisk maträtt. Här bjuder jag er på en fläskfilé gratäng med ananas.

Fläskfilé Hawaii
Fläskfilé Hawaii

Fläskfilé Hawaii

600g fläskfilé

1 gul lök

1 liten burk ananas

250 g champinjoner

1 msk vetemjöl

2 dl grädde

1 dl Cream fraiche

1 köttbuljong tärning

Smör

Salt, peppar och soja

150g riven ost

Gör så här:

Putsa och skiva fläskfilén. Strimla löken och skiva ner champinjonerna. Stek lök och champinjoner i smör. Bryn fläskfilén smör, salta och peppra. Lägg fläskfilén i en ugnsform lägg på svampen och löken och sen lägger du på ananas.

I pannan som fläskfilén stektes i pudrar du i vetemjölet sen på med spadet från ananasen rör ut klumparna. Tillsätt grädde, Cream fraiche och buljongtärningen och låt puttra i 5 minuter smaka av med salt och peppar och något stänk soja häll såsen över gratängen strö över osten. In i ugnen 20–30 minuter.

Servera med ris och en salad.

Fläskfilé Hawaii
Fläskfilé Hawaii
Fläskfilé Hawaii
Fläskfilé Hawaii

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar