innehåller annonslänkar.
Jag har ju förmånen att få vilt kött av min pappa. Det är verkligen en lyx för det är så gott. Och igår laggade jag kronhjorts burgare på färs jag fått av honom. Och jäklar i min själ vad gott det blev. Har ni möjlighet så kan jag verkligen rekommendera mitt recept och jag hoppas att ni i så fall inte blir besvikna.

Vitfärsburgare
600g kronhjortfärs
1 dl rostad lök
1 dl grädde
1 msk viltfond
Salt och peppar
Picklad rödlök
½ dl ättiksprit 12%
1 dl strösocker
1 tunt skivad rödlök
1 ½ dl vatten
Gör så här:
Blanda ättika, socker och vatten. Rör tills sockret löst sig. Tillsätt löken och låt stå minst 30 minuter.
Blanda allt till hamburgarna i en skål till en smidig smet. Forma 4-6 burgare beroende på hur stora du vill ha dem.
Stek i smör 5-6 minuter per sida.
Bygg ihop med valfria tillbehör.

