Fläskfilé med Dijon och timjansås. Och ett tv-serie tips.

Fläskfilé med Dijon och timjansås

innehåller annonslänkar

Har ni en skön och lugn söndag. Det har jag, njuter av att inte ha något jag måste göra. inväntar mina barn. Barn och barn de är ju faktiskt tonåringar nu 16 och 18 år gamla.. 18 åringen tar dess utom studenten i juni. Puh hur gick det till. Så nu går tankarna, köpa färdig mat eller ska jag gör själv. Det lutar åt att jag vill göra själv. Jag tycker ju det är kul att få planera för större kalas.

Ser ni på ofta på film eller följer ni någon serie ljust nu?? just nu följer jag Nora Sand. super bra om ni frågar mig. jag gillar deckare. och jag gillar Danska serier de flesta är väldigt bra. Så Nora Sand kan jag rekommendera om ni inte redan ser den. finns på tv 4 play.

Men innan jag fortsätter borrar ner mig i soffan ska jag ge er ett middags tips tänkte jag. här hemma blir det räkgryta i kväll. Det är ett önskemål från sonen och något han vill ha ikväll då han kommer hem.

Fläskfilé med Dijon och timjansås
Fläskfilé med Dijon och timjansås

Fläskfilé med Dijon och timjansås

800 gram fläskfilé

Salt och peppar

3 dl grädde

2 dl Cream fraiche

1 msk kycklingfond

2 msk dijonsenap

2 tsk torkad timjan

Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Putsa fläskfilén och brynrunt om i en panna med smör. Krydda med vitpeppar och salt. Stek färdigt ­köttet mitt i ugnen till 65 graders innertemperatur, 30–40 min.

Häll grädden och Cream fraiche i stekpannan och tillsätt fond, senap och timjan. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Servera med tex klyftpotatis och stekta grönsaker

Fläskfilé med Dijon och timjansås
Fläskfilé med Dijon och timjansås

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar