Wallenbergare med potatismos.

Wallenbergare med potatismos

Innehåller annonslänkar

Det var ju detta med studenten och all planering med det. Jag glömmer ofta av mig själv men jag måste ju också ha något på mig….haha. Så efter lite letande så hittade jag en klänning jag tror jag kommer trivas i. Jag tycker den är vacker i alla fall. ni hittar den här under.

https://go.mq.se/t/t?

Vad ska ni äta idag? Jag har tips om en klassiker som vi faktiskt åt i torsdags. Jag var på vårt köpcenter och fick faktiskt tag på kalvfärs. Den var på nedsänkt pris då det var kort datum….Så då kan man faktiskt få lyxa till det en vardag.

Wallenbergare med potatismos
Wallenbergare med potatismos

Wallenbergare med potatismos

500 gr kalvfärs

3 äggulor

2–3 dl vispgrädde

Salt och svartpeppar

2 dl Ströbröd

Smör och olja

Potatismos:

800 gr potatis

1 ½ dl Mjölk

100 gr smör

Salt och Vitpeppar

4 dl grönaärtor

200 gram skirat smör

Gör så här:

Skala och koka potatisen. Smält smöret till moset.

Sätt ugnen på 175 grader

Lägg färsen i en stor bunke. Tillsätt äggulorna till färsen och rör ut dem i färsen.

Tillsätt salt och peppar. Tillsätt grädden lite i taget under kraftig vispning. Tillsätt bara grädde tills färsen är lös men fast nog att forma biffar.

Häll ströbrödet på en tallrik.

Dags att steka wallenbergarna: Dela upp smeten i fyra till sex delar. Smörj händerna med lite olja så fastnar inte smeten i händerna och den blir lättare att forma. Forma runda burgare ca 2 cm cm tjocka. Vänd dem i Ströbröd.

Värm en stekpanna och bryn biffarna i smör och olja på båda sidorna några minuter. Var försiktig när du vänder dem. Du kan forma ihop dem lite med stekspaden så att de blir runda och fina.

Sätt sedan in stekpannan i ugnen eller lägg över på en ugnsplåt.

Låt dem steka färdigt i ca 20 minuter i mitten av ugnen.

Gör under tiden potatismoset genom att hälla av potatisen, vispa med elvisp, blanda i smör, mjölk och smaka av med salt och peppar.

Skira smöret och koka upp ärtorna.

Servera Wallenbergarna med potatismoset, de kokta ärtorna, skirat smör och lingonsylt. Ev pressad gurka.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar