innehåller annonslänkar
Ett super enkelt focaccia bröd som man slänger ihop på en liten stun. Jäser endast en gång och i plåten man sen gräddar brödet i. Vist kan det enkla ibland vara det godaste?

Focaccia
25 g jäst
8–9 d vetemjöl special
5 dl vatten
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
Topping:
0,5 dl olivolja
0,5 dl vatten
1 msk rosmarin
1 klyfta hakad vitlök
1/2 dl hakade soltorkade tomater
Gör så här:
Blanda ut jästen med vattnet, 25 °C, och tillsätt sedan mjöl, olivolja och sist salt. Blanda till en slät deg, som ska vara ganska lös.
Klä en djup plåt med bakplåtspapper och häll upp degen i plåten. Låt jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.
Blanda vatten och olivolja, pensla det färdig jästa brödet med blandningen. Tryck små gropar i degen med fingertopparna och sätt tomater i hålen. Strö över timjan och grädda sedan mitten av ugnen i ca 25–30 minuter.
