Focaccia

Focaccia

innehåller annonslänkar

Ett super enkelt focaccia bröd som man slänger ihop på en liten stun. Jäser endast en gång och i plåten man sen gräddar brödet i. Vist kan det enkla ibland vara det godaste?

Focaccia
Focaccia

Focaccia

25 g jäst

8–9 d vetemjöl special

5 dl vatten

1/2 dl olivolja

1 tsk salt

Topping:

0,5 dl olivolja

0,5 dl vatten

1 msk rosmarin

1 klyfta hakad vitlök

1/2 dl hakade soltorkade tomater

Gör så här:

Blanda ut jästen med vattnet, 25 °C, och tillsätt sedan mjöl, olivolja och sist salt. Blanda till en slät deg, som ska vara ganska lös.

Klä en djup plåt med bakplåtspapper och häll upp degen i plåten. Låt jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.

Blanda vatten och olivolja, pensla det färdig jästa brödet med blandningen. Tryck små gropar i degen med fingertopparna och sätt tomater i hålen. Strö över timjan och grädda sedan mitten av ugnen i ca 25–30 minuter.

Focaccia
Focaccia

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar