Räkgryta.

Räkgryta

Innehåller annonslänkar

Idag har äntligen solen tittat fram. Det var verkligen länge sen. Men det är fortfarande väldigt kallt och jag är så frusen jag vill verkligen ha VÄRME NU. Jag är så sugen på att få lägga bort alla vinterkläder och ta fram vårkläder men jag är även sugen på att köpa nya vårkläder.

I helgen åt vi en super god räkgryta. Räkorna är verkligen så finna den här tiden på året och jag bruka köpa färska. Men så har jag alltid haft nära till västkusten och då kan man ju få tag på dem billigare.

Räkgryta
Räkgryta

Jag brukar sitta framför tvn och se på någon serie eller en bra film. Eller så sitter jag och lyssnar på en ljudbok medans jag skalar räkorna. Man måste ju förena nytta med nöje…….

Räkgryta
Räkgryta

Räkgryta.

1 kg räkor med skal (jag använder färska)

2 schalottenlökar

2–3 vitlöksklyftor

1 chili

1 st. gul paprika

1 st. rödpaprika

150 g champinjoner

3 dl grädde

2 dl Cream fraiche

1 dl chilisås

Olivolja

Salt

4 port ris

Gör så här:

Skala räkorna. Koka riset. Finhacka lök, vitlök, chili, paprika och champinjoner.

Fräs lök, vitlök och chili i olja utan att det tar färg.

Tillsätt paprika och champinjoner. Fräs tills allt är mjukt.

Häll i grädde Cream fraiche och chilisås. Låt puttra på svag värme i 10 minuter

Smaka av med salt.

Blanda ner riset och precis innan servering blanda i de skalade räkorna

Räkgryta
Räkgryta

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar