Kyckling i krämig citronsås med pasta.

Kyckling i krämig citronsås med pasta.

innehåller annonslänkar

Igår blev det kyckling till middag här hemma. Kyckling i krämig citronsås med pasta. Ett recept som jag blev nöjd över. Jag brukar ju titta efter lite recept för att den göra dem till mina egna, lägga till något, ta bort något eller ändra någon krydda. Följa recept slaviskt är inte min grej. Och det tycker inte jag man alltid ska heller. Sen finns det recept som man ska vara noga med tycker jag. Fast ibland står det kanske med in ingrediens som man inte har eller inte gillar, då tycker jag man kan strunta i den och kanske ta med något annat istället.

Varsågoda här kommer mitt recept på Kyckling i krämig citronsås med pasta.

Kyckling i krämig citronsås med pasta.
Kyckling i krämig citronsås med pasta.

Kyckling i krämig citronsås med pasta.

4 port pasta

600 g Kycklingbröst

1 msk salvia

1 st. vitlöksklyfta

Peppar

Salt

Smör

Sås

2,5 dl Finriven parmesan

5 dl Grädde

1 dl pastavatten

30 g Smör

1 msk olivolja

2 st. Schalottenlök

2 st. Vitlöksklyftor

1 st. Citron

1dl valnötter

0,5 dl Persilja

Salt

Peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingen på båda sidorna, stek sedan gyllene tillsammans med vitlöken. Låt gå klar i ugnen Ca 15–20 minuter.

Koka pastan enligt förpackningen.

Finhacka vitlök och schalottenlök. Smält smöret i pannan, tillsätt löken och olivolja och stek 2 min på medelvärme så att löken inte tar färg. Tillsätt vitlöken och fräs lite till. Vänd i grädde och zest från hela citronen och pressa i saften från halva citronen.  (Du kan tillsätta mer sen om du vill ha mer syra).Tillsätt den rivna parmesanen. Tillsätt pastavatten om du vill ha den lite simmigare. Salta och peppra. Hacka valnötterna och blanda i dem och persiljan. Låt sjuda på låg värme 5 minuter. Blanda i pastan och servera med kycklingen

Kyckling i krämig citronsås med pasta.
Kyckling i krämig citronsås med pasta.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar