Innehåller annonslänkar.
Förstår ni hur gott salsicciapasta är! På mitt ICA finns det nu salsicciafärs i kyldisken. Annars är det vanligast med råa salsicciakorvar som man måste gröpa ur färsen, vilket i faktiskt kan var ganska jobbigt. Men det går det med.
Salsiccia bolognese
4 port pasta.
500 g salsicciafärs
1 st Gul lok
1 st Morot
1 st Stjälk selleri
2 st Vitlöksklyftor
1 msk smör
2 msk tomatpuré
1 ½ deciliters Vitt vin
4 deciliters Vatten
1 msk kalvfond
1 Burk körsbärstomater
100 gram Bacon
1 msk oregano
1 msk timjan
Salt och peppar
Parmesan
Gör så här:
Skala och tärna lök och morot, sellerin fint. Skala och skiva vitlöken. Bryn grönsakerna i 1 msk smör i en gryta 2–3 min.
Tillsätt tomatpurén, fin strimlad bacon och salsicciafärs fräs 4–5 minuter. Häll i vin, vatten, fond, tomater oregano och timjan. Puttra i 20 minuter smaka av med salt och peppar.
Servera med valfri pasta och riven parmesan.