Salsiccia bolognese

Salsiccia bolognese

Innehåller annonslänkar.

Förstår ni hur gott salsicciapasta är! På mitt ICA finns det nu salsicciafärs i kyldisken. Annars är det vanligast med råa salsicciakorvar som man måste gröpa ur färsen, vilket i faktiskt kan var ganska jobbigt. Men det går det med.

Salsiccia bolognese
Salsiccia bolognese

Salsiccia bolognese

4 port pasta.

500 g salsicciafärs

1 st Gul lok

1 st Morot

1 st Stjälk selleri

2 st Vitlöksklyftor

1 msk smör

2 msk tomatpuré

1 ½ deciliters Vitt vin

4 deciliters Vatten

1 msk kalvfond

1 Burk körsbärstomater

100 gram Bacon

1 msk oregano

1 msk timjan

Salt och peppar

Parmesan

Gör så här:

Skala och tärna lök och morot, sellerin fint. Skala och skiva vitlöken. Bryn grönsakerna i 1 msk smör i en gryta 2–3 min.

Tillsätt tomatpurén, fin strimlad bacon och salsicciafärs fräs 4–5 minuter. Häll i vin, vatten, fond, tomater oregano och timjan. Puttra i 20 minuter smaka av med salt och peppar.

Servera med valfri pasta och riven parmesan.

Salsiccia bolognese
Salsiccia bolognese

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar